10 zile fara inflamatie- ziua 6

#10zilefarainflamatie #ziua6
10 zile consecutive voi publica informații despre metode prin care putem diminua inflamația in cazul bolilor autoimune.

Bine bine, curatam mediul in care suntem, avem grija sa folosim produse naturale, dar cu mediul interior ce facem?
Poate chiar si cu toate astea tu continui sa faci eczeme pe piele, sa iti iasa diverse si uneori nici nu mai stii daca e de la boala autoimuna, sau de la altceva.

Din punctul mei de vedere e un cumul de lucruri.

Oricat ne dorim sa gasim microbul acela vinovat, de multe ori ceea ce se intampla pe pielea noastra, pentru ca multe boli autoimune sunt vizibile pe piele, nu prea avem cum sa-l gasim. Iar asta, cel putin pe mine, m-a facut sa ma simt foarte frustrata. De unde dai si unde crapa. Nu mai stii de unde incepe si unde se termina, ce sa mai faci.

Daca ar fi simplu ca la o durere de cap, iei o singura pastiluta si-ti trece, ar fi ceva.

Dar e mult mai complex.

Cand sistemul imunitar reactioneaza la mediul inconjurator, percepe moleculele straine, creeaza inflamatie si ataca acele molecule, in acelas timp sunt create si cortizol, adrenalina. Acesti hormoni au efecte pozitive daca sunt in corpul nostru pentru o mica perioada de timp.

In schimb, daca sistemul imunitar ataca permanent si adrenalina si cortizolul au valori mari mai mult timp, organismul e din ce in ce mai slabit, mai vulnerabil. Gaditi-va ca in corpul vostru se duce un razboi permanent. Se consuma resurse continuu, energie, vitamine… se autodistruge.

Si cand toate astea se intampla, microbii pe care ii avem in mod normal in organism, care sunt tinuti in echilibru de un sistem imunitar sanatos, incep sa-si faca de cap. Pentru ca sistemul imunitar e ocupat sa lupte cu morile de vant.

Acesti microbi sunt incurajati sa se dezvolte intr-un organism acid. Aciditatea le permite sa se inmulteasca pana apr dezechilibrele.

O solutie simpla pentru a contracara acest lucru este sa aveti permanent la voi o lamaie si la fiecare pahar cu apa sa puneti suc in ea.

Stiai ca lamaia este singurul fruct citric ce devine alcalin odata ajuns in stomac?

Alta varianta ar fi să mănânci mereu alimente care creează alcalinitate pentru a contracara. Asta înseamnă fara sucuri acide, fara bere, fara roșii, fara zahar, cafea.

O alta varianta este sa folosești ulei esențial de lămâie. E foarte comod și simplu să ai o sticluță mica la tine, in geanta, buzunar etc,

O sticluță de 5 ml conține uleiul din coaja a 46 lamai bio, și aproximativ 90 picături. Asta înseamnă că fiecare picătură este aproximativ cat coaja a o jumătate de lămâie. Și știm că fructele sunt mai bogate în nutrienți la coaja.

Daca ești ca mine și ai renunțat la cafea, atunci poți folosi și mentă. Are rolul de a oxigena celulele, iar acum, vara… E așa de răcoritor!

Când vrei sa afli mai multe îmi poți scrie, articolul asta e deja prea lung 🙂

P.S. ghici despre ce vorbim mâine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

Invataturi fara povara -ziua 5

#ziua5 După 18 ani de boala, căutări, terapie, înțelegere a mea și a lumii, am ajuns la concluzia că pentru mine boala a fost o binecuvântare. Voi scrie în următoarele

Pasul 1- reconostinta

Ziua 2 10 pasi spre recunostinta Spune-mi te rog, care sunt felul gandurilor pe care le ai in decursul unei zile? Ai impresia ca esti pedepsit/pedepsita de Dumnezeu?Ai impresia ca

10 elemente care te pot ajuta să dormi mai bine

Vorbeam astazi cu un prieten despre boli autoimune. El marturisea cum, dupa 8 ani fara activitate in cazul psoriazisului pe care il are, i-au reaparut pe piele de curand cateva