Fiti binecuvantati!

Am evitat sa raspund la mesaje sau sa scriu vreo ceva zilele astea pentru ca pur si simplu nu am simtit Craciunul. Tot ce am simtit a fost un nod in piept si in gat.
Dar, sa incep cu inceputul.
Multa vreme m-am cautat, fiind pierduta intre regulile societatii, “trebuie” ale educatiei, “pot singura” si “nu am nevoie de nimeni” ale modului meu de a face fata situatiilor dificile si a neincrederii in oameni, a evitarii eventualelor dezamagiri.
In ultima luna am ajuns la sursa acestor “haine” pe care mi le-am asumat si mi-am propus ca pana la Craciun sa iert persoana care, credeam eu, mi-a gresit. Ca sa-mi dau seama mai tarziu, ca persoana care ma dezamagise cel mai tare am fost eu.
Pe mine aveam nevoie sa ma iert pentru ca nu m-am ascultat in momente cheie din viata mea, cand intuitia efectiv URLA la mine sa nu fac anumite lucruri pentru ca exista si alta cale. Exista o cale a iubirii, iertarii si puterii interioare prin care putem rezolva orice in aceasta viata.
Dupa ce duminica si pe 24 nu am simtit ca merit sa fiu iertata, nu m-am simtit vrednica de pace si liniste sufleteasca, ieri, pe 25, am mers la biserica si am stat de vorba cu un preot. I-am spus dificultatea mea de a ma ierta. El mi-a raspuns asa:
” Isus a iertat-o si pentru adulter, in timp ce altii o bateau cu pietre, l-a iertat pe Toma, pe Ioan, pe Iuda, pentru fapte mult mai grave. Du-te acasa si uita-te in oglinda, identifica trasaturile lui Dumnezeu in tine, si iubeste-te asa cum te iubeste el. Daca el te iarta si te iubeste precum pe fiul ratacitor, tu cum poti sa nu te iubesti?”
Va spun sincer ca pe loc mi-au dat lacrimile. Tot ce mi-a spus preotul am vazut instant, fiind o persoana vizuala.
Dupa asta m-am simtit usoara ca o pana, parca ma tineau ingerii in brate.
Va las cu aceste cuvinte pentru aceasta perioada de reflectie:
“Daca Dumnezeu te iarta si te iubeste, tu de ce nu o faci?”
Totul incepe de la noi, apoi vom transmite si celorlalti.
Fiti binecuvantati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.