Ghid de supraviețuire – Când ai lupus și apare o criză – COVID19

Am spus săptămâna trecută că voi aborda câteva subiecte care privesc persoanele care au Lupus și fac tratament cu medicamente care scad imunitatea și cortizon. În special acum toate acestea sunt la cote ceva mai mari pentru simplu motiv : COVID19

Primul lucru, cel mai important este să îți păstrezi calmul. Respiră profund, ajută diafragma să se relaxeze.

Dacă nu reușești :

 • bea apă cu gurițe foarte mici și respiră adânc între fiecare dintre ele.
 • pune o picătură de Stress Away, Lavandă, Cedarwood în palme, ține-le aproape nas și inspiră 5 secunde, ține 5 secunde, expiră 5 secunde iar ține 5 secunde, repetă
 • Dacă faci atac de panică pune Ylang Ylang în palme și fă la fel ca mai sus

NB – Funcționează doar cu uleiuri de grad terapeutic. Celelalte mai rău fac. Dacă folosești uleiuri din comerț te rog să nu faci ce am scris mai sus, decât prima variantă.

Apoi ia lucrurile pe rând:

 1. Limitează contactul cu oamenii. Dacă lucrezi într-un mediu unde ești obligat să ai contact cu multe persoane, ia-ți măsuri de precauție.
 2. A doua variantă e să îți iei concediu
 3. Folosește foarte frecvent dezinfectant, alcool sanitar
 4. Fii atent sau atentă la fiecare suprafață pe care o atingi – folosește un sprei de maxim 100 ml pe care să îl ai permanent la tine. Pune în el alcool sanitar sau alcool de 96 grade amestecat cu puțin gel aloe vera, glicerină. Atenție – alcoolul trebuie să fie în proporție de 60-80%. Dacă vrei rețetă sau să îți arăt cum să îl faci scrie-mi.
 5. Păstrează distanța atunci când mergi în public.
 6. Răspunde cu NU invitațiilor de a ieși sau cerințelor altora – nu e egoism, e instinct de supraviețuire.
 7. Găsește lucruri pe care să le faci în casă într-o eventuală carantină, pentru a avea mintea ocupată și a nu intra în panică și disperare.(citit, filme, jocuri în 2, lucru manual etc)
 8. Asigură-te că ai stoc de mâncare, preferabil congelată, pentru minim 2 săptămâni. Asta pentru a nu avea nevoie să mergi la magazin prea des.
 9. Privește tot acest lucru ca pe un joc în care dacă nu ești atent/atentă pierzi puncte. Te va ajuta să fii mai relaxat/a.
 10. Consumă mult usturoi, ceapă, miere și orice îți poate susține imunitatea
 11. Întreabă medicul dacă poți bea vitamina C naturală. Ar trebui să ai voie. Eu recomand Super C de la Young Living. Costa 30 euro, pret de membru. Fiecare capsulă conține 650 mg acid ascorbic natural plus zinc, mangan, magneziu, potasiu și uleiuri esențiale. Sunt 120 capsule într-o cutie. Se ia una pentru prevenire și 2 pentru creșterea rezistenței.

NB – uleiurile esențiale de grad terapeutic nu fac rău persoanelor cu Lupus. În cazul nostru, celulele imunității au receptorii care identifică intrușii deficitari. De aceea aceste celule nu identifică în mod corect și atacă tot ce prind. Uleiurile esențiale de grad terapeutic curăță acești receptori și îi ajută să funcționeze normal.

Dacă vrei sa folosești uleiuri esențiale de grad terapeutic scrie-mi.

Dacă vrei să încerci cu uleiurile din comerț ești liber să faci asta. Dar nu te aștepta să aibă acelaș efect, și mai mult de atât, așteaptă-te să creeze activitate lupică.

Este important, repet, să ne păstrăm calmul. În final totul se rezumă la asta. Când suntem calmi putem fi conștienți și atenți, putem lua decizii raționale și obiective.

Și aveți încredere în Dumnezeu. Dacă e să murim oricum murim, dacă e să fim protejați vom fi. Dumnezeu dă dar nu pune în traistă. Deci să fim precauți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post