Invataturi fara povara – ziua 3

#10zilefarapovara
#10zilecuinvataturi
#ziua3

După 18 ani de boala, căutări, terapie, înțelegere a mea și a lumii, am ajuns la concluzia că pentru mine boala a fost o binecuvântare.

Voi scrie în următoarele 10 zile despre invataturile pe care le-am dobândit și poverile care s-au transformat în lucruri pozitive.

Astăzi îți vorbesc despre adevăr.

Până să mă îmbolnăvesc mă mințeam singura cu multe lucruri. Și totuși, le credeam total adevărate! Aveam impresia că ce știu este realitatea supremă.

Din cauza acestei atitudini eram mereu încordată, mereu stresata.

Sa vezi ce fain era când mă contrazicea cineva! Parcă îmi ataca copilul!

Și chiar asta se întâmplă, psihologic vorbind. Când oamenii se atașează atât de mult de ideile lor, investesc emoțional in a o menține. Și, daca cineva te contrazice te simți foarte atacat.

Cum mi-a ajutat boala?

De fiecare data când mergeam la spital cu febră, doctorii nu-mi dădeau antibiotic până nu luau analize, sa vedem ce molecule fac atât scandal! Să știm exact ce microb și la ce pastilute este sensibil.

Asta mi-a antrenat mie obiceiul de a căuta adevărul din mintea mea. Am început să-mi pun întrebări.

După ce l-am cunoscut pe soțul meu, el mă întrebam mereu: “dar, poate nu e chiar așa?”

Asta a fost intrebarea care mi-a deschis orizonturile și m-a ajutat să ies din paradigma “eu știu cel mai bine” cu care mă mințeam fantastic.

Un alt efect pe care l-a avut această schimbare a fost că am inceput să ma relaxez. Bineînțeles că m-au ajutat și uleiurile #stressaway și #lavanda să dorm mai bine și să fiu mai calma.

Dar, despre somn va povestesc mâine. A avut un parcurs foarte interesant de când m-am îmbolnăvit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

Ce trebuie sa stii, daca esti persoana cu boala autoimuna, cand se apropie sezonul cald

În general, bolile autoimune au o caracteristică foarte des întâlnită. Aceea că având imunitatea scăzută este bine să ne protejăm de expunerea solara, la razele ultraviolete. Cel puțin în cazul

Invataturi fara povara – ziua 10

#ziua10 #10zilefarapovara #10zilecuinvataturi Aici va rog sa intrebati despre orice am vorbit in aceste 10 zile. Eu sunt foarte deschisa cand e vorba de bolile mele si modul meu de

10 zile fara inflamatie- ziua dedicata tie

#10zilefarainflamatie #ziua10 Astăzi tu ai prioritate! Ce întrebări ai cu privire la inflamațiile create de sistemul imunitar in cazul persoanelor cu diagnostice autoimune? P.S. urmeaza 10 zile fara povara sau