Valurile marii

V-ați imaginat vreodată cum s-au născut valurile mării? Vă voi spune o taină neîmpărtășită până acum.

Totul a început când o omidă tristă se târâia abătută pe crengile unui pom. Simțea o dezamăgire în adâncul ei, căci privea cu admirație la păsările măiastre, înălțându-se spre văzduh. Îi era frică să fie văzută.

De ce?

Din cauză că nu avea nici o apărare în fața acestora.

Își dorea nespus să simtă măcar odată bătăile vântului; să o conducă spre meleaguri nemaivazute, să cunoască curajul și atingerea cerului. Trupul plăpând și disperat, determinat de amărăciune profundă s-a înfășurat întreg într-o straie albă. O cușcă ce l-a izolat de lume… de speranță.

A sosit însă timpul când omida noastră a simțit, în amorțeala ei , un impuls care a trezit-o cu totul. Se zbătea neîncetat să scape din mediul ce i-a oferit până acum siguranța. Sufletul îi era inundat de bucurie . Omida ,iată, a cunoscut frumosul zbor pentru prima dată.

“-Acum sunt o pasăre !…” spuse entuziasmată omida devenită fluture.

Întâmplarea a făcut ca în acea zi , să fie atras de vibrațiile puternice ale unei ape. A reîntâlnit-o . Era ea, frica, cea cu care s-a mai confruntat. Frica a stăpânit marea.

Fluturele s-a apropiat să o ajute cu înflăcărare. În prezența lui, unduielile valurilor tremurânde s-au unit cu aripile ce zbăteau cu ardoare într-o alunecare armonioasă.

Energia resimțită a fluturelui a împins valurile nesigure și cuprinse de teamă, spre eliberare .

Dragilor, avem puterea de a influența cu emoțiile noastre. Așadar, deschideți-vă sufletul și priviți la darurile naturii. Ea trăiește în noi, ea ne învață.

Autor Elisabeth Baciu

Daca stie cineva de ce apare numele taiat cand pun linkul va rog sa-mi spuneti

Text inspirat de un colier realizat cu pietre semiprețioase din lapis lazuli și bronz.

P.S. Următoarele povești vor fi publicate pe http://tutoriale.jad-online.com/

6 thoughts on “Valurile marii”

 1. Aki says:

  nici o – se scrie legat, nicio
  odata – se scrie despartit, o data 🙂

 2. Aki says:

  Vreau sa transmit si felicitari autoarei acestui frumos text/articol, si la cat mai multe! 🙂

 3. Gina says:

  Multumesc, ii vor transmite.
  Cat despre gramatica, te contrazic. “Nici o” si “o data” se scriu in anumite cazuri despartite, iar cateodata se scriu unite in cuvantul “niciodata” sau “odata”. Depinde de rolul in propozitie pe care il au. “Nici o” insa nu se scrie niciodata singur legat ci doar in formula pe care am spus-o mai devreme, adica “niciodata”. Cuvantul “nicio” nu exista 🙂

 4. Aki says:

  “odata”, daca este folosit cu sensul de “candva”, da, este corect asa, daca “odata” este folosit ca “o singura data”, este gresit.
  dupa DOOM2 (2005), “nicio” se foloseste cu sensul de “deloc”, iar in acest context se pare ca e vorba de “deloc aparare”, stiu ca asa s-a invatat pe vremea noastra la scoala, dar vremurile se mai schimba 🙂

 5. Gina says:

  Interesante regulile astea noi, chiar nu le stiam
  Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

ZambetZambet

  Hai sa zambim! Cum ar fi daca toata lumea ar zambi? Cum ar fi daca indiferent de zi, de vreme, de probleme toata lumea ar zambi? Zambetul e molipsitor,