Pentru gasirea echilibrului cand ai o boala autoimuna

Întreab-o pe Gina! Lupus Mentalități bolnavicioase

5 pași pentru a-ți menține calmul în vreme de carantină

Cred cu sinceritate că anul 2020 a fost mai dificil pentru majoritatea persoanelor cu boli autoimune. Totuși, avem nevoie, chiar în această perioadă, să ne regăsim calmul pentru că altfel ne facem rău singuri.

Bolile autoimune se activează de la stres

De aceea, deși de multe ori ignorăm partea emoțională și tragem de noi încă o zi, încă o oră, încă un proiect , ”o să dorm când o să mor” …. este important să conștientizăm că ea, de fapt, este cea mai importantă. De acolo pornește totul.

Când suntem echilibrați emoțional, când suntem calmi și liniștiți, avem toate șansele ca psoriazis sa nu se manifeste, sau lupusul sa nu fie activ.

Orice depresie trebuie tratată cu un zâmbet: depresia va crede că ești un idiot și va pleca.

Robert De Niro

Acelaș lucru este valabil pentru multe boli care au la bază starea de spirit. Bolule precul Lupus, Psoriazis , Artrită reumatoidă etc toate au ca factor declanșator stresul, oboseala.

E foarte important ce gândim, pentru că gândurile duc la emoții, iar emoțiile pot duce la stare de calm și echilibru sau nu.

5 pași pentru a-ți păstra calmul în vreme de carantină

  1. respiră conștient – De câte ori ieși afară inspiră atent/atentă și umple-ți plămânul cât de mult poți. Păstrează aerul acolo 4-5 secunde apoi expiră. Este un exercițiu pe care îl poși face în drum spre serviciu, spre cumpărături. Nu e nevoie să îți aloci timp special pentru asta. Este simplu, ușor, sănătos, și pe deasupra asta îți întărește și plămânul.
  2. poartă în geantă sau la gât (colier difuzor) un ulei esențial pentru calmare și relaxare. Poți folosi Lavanda, uleiul de portocală, uleiul de lemn de cedru daca îți place. Dacă nu ai nici unul dintre ele scrie-mi ca sa îți trimit rollon-ul creat de mine ZENN. Mai ales în perioada asta îmi doresc să fiți bine. Tot ce trebuie sa faci este să plătești transportul.
  3. Dormi suficient. Știu, pentru mulți dintre noi acest lucru e o provocare, mai ales când avem dureri la încheieturi sau stări de panică sau agitație. Totuși, te rog să găsești o soluție. Te pot ajuta în acest sens cu niște înregistrări ale unor webinarii făcute anul acesta cu 2 colaboratori. Scrie-mi pe gina.agape [@] gmail.com și îți trimit linkul.
  4. mănâncă sănătos. Asta înseamnă să eviți produsele semipreparate. Ele conțin substanțe care îți agravează durerile și asta duce la lipsa odihna, la stres și activarea bolii. De asemenea îți recomand să eviți lactatele. Acestea crează inflamație care duce la durere. Dacă vrei să aprofundăm mai mult ceea ce mănânci sau îți face bine putem discuta în privat. Scrie-mi pe adresa de mai sus și programăm o dată și o oră.
  5. fă sport. Un ultim lucru din cele 5 pe care le poți face este să faci mișcare. Orice fel de mișcare. Dacă îți solicită plămânul, îți pune limfa în mișcare și îți susține oxigenarea celulelor este un bonus. Dacă faci mișcare în casă, chiar în pat, deschide geamul ca să te asiguri că inspiri aer curat.

Pentru mai multe informații legat de atacuri de panică pe care le-am scris în primăvară poți intra și pe acest link https://zambesteculupus.com/ghid-de-supravietuire-cand-ai-lupus-si-apare-o-criza-covid19/

As mai avea și alte lucruri benefice pe care vi le-aș sugera, însă ele pot fi discutate în privat cu fiecare persoană pe cazul ei. Pentru a programa o sesiune cu mine scrie-mi la gina.agape [@] gmail.com. Acolo putem vorbi, confidențial, și găsi soluții specifice pentru tine.

author-sign

Texte recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.