Pentru gasirea echilibrului cand ai o boala autoimuna

Lupus

Ce trebuie sa stii, daca esti persoana cu boala autoimuna, cand se apropie sezonul cald

În general, bolile autoimune au o caracteristică foarte des întâlnită. Aceea că având imunitatea scăzută este bine să ne protejăm de expunerea solara, la razele ultraviolete. Cel puțin în cazul Lupusului este de foarte mare importanță să ne ferim de soare.

Dar cum alegem crema? Cum alegem substanța pe care o vom folosi pe aproape tot corpul in timpul sezonului cald?

Și, în primul rând, ce este factorul de protecție?

Îți spun sincer, înainte să aflu aceste informații credeam și eu ca majoritatea, că reprezintă puterea de protecție, nu timpul. Dar… citește mai jos..

Ce este SPF – la crema cu protecție solară?

Daca nu știi, SPF nu înseamnă gradul de protejare ci nr de ore pe care îl putem petrece sub soare fara sa ne ardem pielea.

Deci un factor de protecție 50 nu înseamnă că protejează de 2 ori mai tare decât unul 25 ,ci pur și simplu cea cu factor 25 trebuie reaplicata după 250 de minute și cea cu factor 50 ,după 500 de minute.

SPF – numărul de minute în care suntem protejați de soare

Va las mai jos și câteva franturi din munca mea de cercetare. ( Alina Onica a căutat aceste informații, eu doar le public pentru că îmi pare de foarte mare importanță)

“Este primordial de reținut faptul că un FPS mai mare nu înseamnă neapărat că protecția este mai puternică, ci că protecția va dura mai mult. Așadar, atunci când timpul expiră, crema trebuie reaplicată. De asemenea, sunt factori, precum apa din mare sau piscină, nisipul, hainele sau transpirația, care pot reduce nivelul de protecție”, explică dr. Murad în cadrul unei conferințe mondiale.”

“Contrar a ceea ce mulţi cred, factorul de protecţie solară indică minutele de protecţia oferite de către produs, nu intensitatea acestuia, a explicat Pameijer.”


Ce inseamna SPF?

SPF inseamna Factor de Protectie Solara. Nivelul SPF dintr-un produs de protectie solara inseamna capacitatea acestuia de a intarzia impactul nociv al razelor ultraviolete asupra pielii. Cu cat este mai mare nivelul SPF, cu atat protectia pe care o ofera impotriva radiatiilor ultraviolete este mai de durata.

Astfel:

SPF 20 protejeaza pielea timp de 200 minute (20 X 10)
SPF 30 protejeaza piela timp de 300 minute (30 X 10)
SPF 50 protejeaza pielea timp de 500 minute (50 X 10)”


Sper că v-am fost de ajutor!

P.S. Voi reveni cu un text despre ce contin cremele de soare, ce sa aveti in vedere cand le alegeti, si cum sa va faceti propria crema naturala 🙂

author-sign

Texte recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.