Pentru gasirea echilibrului cand ai o boala autoimuna

Întreab-o pe Gina! Lupus Toastmasters

Cum sa raresti recaderile fara sa cheltui multi bani

In acest text iti voi povesti ce am facut eu pentru a rari recaderile bolii Lupus Eritematos Sistemic.

Cand aveam eu 17 ani, acestea necesitau reluarea tratamentului. Si asta presupunea : iar perfuzie cu citostatice, iar prednison 12 pastile pe zi (ma mir ca nu am facut ulcer), iar spitalizare, iar greata, si iar diverse efecte adverse  si nenumarate stricaciuni interne pe care nu aveam cum sa le stiu.

Tu cat de des faci recaderi?Te-ai intrebat vreodata de ce se intampla asta? De ce dupa o perioada de timp organismul e iarasi atacat de anticorpii anti ADN?

Dupa 2 ani in care la fiecare 6 luni, parca aveam programata o spitalizare cu recadere, am inceput sa ma intreb de ce. Analizele bineinteles ca aratau anticorpii mari, leocucitele mici, trombocite mici etc.. Dar nu stia nimeni sa-mi spuna de ce.

~Asa e boala ~ Asa e lupusul ~ Asa se intampla, nimeni nu stie de ce ~

Astea erau raspunsurile pe care le primeam si mi-a fost fantastic de frustrant.

E ca atunci cand ai un tantar in camera, e noapte, nu-l vezi dar il auzi. Si cand crezi ca-l prinzi iti dai una si el tot canta mai departe. Ei… ia senzatia asta si inmulteste-o cu o suta. Cam asa simteam eu, ca ma lupt cu morile lui Quijote.

Asa ca, urmatorul pas a fost sa ma observ, sa analizez ce se intampla cu mine de fiecare data inainte de recadere. Am pus frumos pe hartie datele internarilor si am derulat inapoi totul. Asa am descoperit ca fiecare avea inainte o perioada de suferinta, de incrancenare mult mai intensa decat de obicei.

Nu spun ca e la fel la tine. Te invit sa pui pe hartie datele recaderilor si sa iti amintesti. Ce faceai? Ce simteai? Cat erai de obosita? Ce se intampla atunci in viata ta? Da-ti seama de tiparul comportamental care iti creeaza aceste efecte.

Dupa ce gasesti aceste raspunsuri, te invit sa te gandesti cum poti contracara. Daca esti prea stresata gaseste o metoda sa te linistesti  etc. Daca nu reusesti sa gasesti raspunsuri te pot ajuta. Scrie-mi si lucram impreuna. Un lucru mentionez aici, cel mai important: Ai nevoie sa fii crunt de sincera cu tine. Daca te minti nu ajungi nicaieri.

Pentru mine acesta a fost inceputul. Momentul cand am pus mana prima data pe o carte de dezvoltare personala. Si m-am indragostit de felul cum functioneaza mintea umana.

Acum pot afirma ca nu am facut recaderi de ani de zile, si cred cu tarie ca schimband felul cum gandim ne modificam viata total.

Iti doresc succes ! Si nu uita, daca ai nevoie de ajutor scrie-mi!

author-sign

Texte recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.