Pentru gasirea echilibrului cand ai o boala autoimuna

Recomandari

Daruieste-ti o clipa in fiecare zi

Cu totii avem nevoie de momente cu noi, despre noi, pentru noi.
A fost o lectie pe care am invatat-o foarte greu.


De aceea imi propun ca zilnic sa-mi ofer o ora pentru mine. Fie ma cufund intr-o carte, sau intr-un film, sau fac o baie in cada lenevind.


Viata este facuta din momente cand avem nevoie sa depunem mult efort si sa ne consumam emotional, si din momente de respiro cand putem sa ne regeneram.


In decursul bolii mele am avut multe internari pentru ca nu am stiut sa ma opresc. Trageam de mine foarte mult, ma complicam, faceam lucruri care nu erau responsabilitatea mea doar pentru a ma simti utila si necesara celorlalti. Si bineinteles ca lucrurile cele mai bune erau facute de mine,daca le facea altcineva nu erau suficient de bune. Iubeam sa detin controlul!


Multe persoane au impresia ca ce fac ei e cel mai bine facut. Dar, daca dam ocazia celorlalti a-m putea invata ceva nou.

Dar sa revin. Trageam de mine foarte mult, ma stresam, ma zapaceam. Asta ducea la scaderea imunitatii, la lipsa somnului si iritabilitate ridicata.

Si, dupa 2 saptamani asa ma imbolnaveam, faceam febra, si era necesar sa ma internez.

Cred ca multa vreme spitalul a fost ca o scuza sa ma odihnesc pentru ca daca ma opream sa-mi acord un moment in care sa ma iubesc pe mine aveam impresia ca gresesc, ca voi fi condamnata si criticata.

Dar am descoperit ca nu e asa.

Sotul meu de multe ori vine sa ma ia din magazin pentru ca muncesc prea mult. El ma invita sa mai iau cate o gura de aer, sa respir, sa ma reculeg.

Si atunci, ma intreb, cine ma critica asa de rau de-mi era frica sa ma opresc?

Raspunsul este simplu, eu!

Noi suntem cei mai rai critici ai nostri. Asa ca noi avem nevoie sa incetam pentru ca nu facem bine nimanui astfel.

Cum putem face sa ne fie suficiente cele 5-10-30-60 minute pe care le alegem pentru noi?

Raspunsul este unul foarte simplu: fiind prezenti in moment. A sta, a nu face nimic, sau a face ceva drag noua care sa ne incarce cu energie este divin. Insa, este si mai intens si revigorant cand este facut cu intentia de a fi prezent 100% in acel moment.

Nu ne place cand vorbim cu cineva iar acel cineva este atent la telefon, de exemplu. Atunci de ce cand vorbim cu noi sau ne ascultam pe noi si nevoie corpului nostru sa facem asta fiind atenti la altceva. Ne tradam pe noi insine.

Eu imi voi oferi zilnic o ora de regenerare. Cine ma insoteste?

P.S. Cand vei vrea sa stai de vorba cu o persoana care te intelege imi poti scrie un comentariu sau imi poti trimite un mesaj. Ma gasesti pe facebook.

author-sign

Texte recomandate

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.