Pentru gasirea echilibrului cand ai o boala autoimuna

Lupus Mentalități bolnavicioase

Ghid de supraviețuire – Când ai lupus și apare o criză – COVID19

Am spus săptămâna trecută că voi aborda câteva subiecte care privesc persoanele care au Lupus și fac tratament cu medicamente care scad imunitatea și cortizon. În special acum toate acestea sunt la cote ceva mai mari pentru simplu motiv : COVID19

Primul lucru, cel mai important este să îți păstrezi calmul. Respiră profund, ajută diafragma să se relaxeze.

Dacă nu reușești :

 • bea apă cu gurițe foarte mici și respiră adânc între fiecare dintre ele.
 • pune o picătură de ulei esential calmant în palme, ține-le aproape nas și inspiră 5 secunde, ține 5 secunde, expiră 5 secunde iar ține 5 secunde, repetă
 • Dacă faci atacuri de panica sau ai stari de anxietate trebuie sa aprofundezi mai tare gandurile pe care le ai – tine un jurnal si noteaza tot ce iti trece prin cap si tot ce simti in aceste momente. Dupa o saptamana scrie-mi sa-mi povestesti ce ai constientizat.

Apoi ia lucrurile pe rând:

 1. Limitează contactul cu oamenii. Dacă lucrezi într-un mediu unde ești obligat să ai contact cu multe persoane, ia-ți măsuri de precauție.
 2. A doua variantă e să îți iei concediu
 3. Folosește foarte frecvent dezinfectant, alcool sanitar
 4. Fii atent sau atentă la fiecare suprafață pe care o atingi – folosește un sprei de maxim 100 ml pe care să îl ai permanent la tine. Pune în el alcool sanitar sau alcool de 96 grade amestecat cu puțin gel aloe vera, glicerină. Atenție – alcoolul trebuie să fie în proporție de 60-80%. Dacă vrei rețetă sau să îți arăt cum să îl faci scrie-mi.
 5. Păstrează distanța atunci când mergi în public.
 6. Răspunde cu NU invitațiilor de a ieși sau cerințelor altora – nu e egoism, e instinct de supraviețuire.
 7. Găsește lucruri pe care să le faci în casă într-o eventuală carantină, pentru a avea mintea ocupată și a nu intra în panică și disperare.(citit, filme, jocuri în 2, lucru manual etc)
 8. Asigură-te că ai stoc de mâncare, preferabil congelată, pentru minim 2 săptămâni. Asta pentru a nu avea nevoie să mergi la magazin prea des.
 9. Privește tot acest lucru ca pe un joc în care dacă nu ești atent/atentă pierzi puncte. Te va ajuta să fii mai relaxat/a.
 10. Consumă mult usturoi, ceapă, miere și orice îți poate susține imunitatea
 11. Întreabă medicul dacă poți bea vitamina C naturală. Ar trebui să ai voie. Daca vrei sa iei ceva de cea mai buna calitate scrie-mi ca sa te directionez catre ele.

Este important, repet, să ne păstrăm calmul. În final totul se rezumă la asta. Când suntem calmi putem fi conștienți și atenți, putem lua decizii raționale și obiective.

Și aveți încredere în Dumnezeu. Dacă e să murim oricum murim, dacă e să fim protejați vom fi. Dumnezeu dă dar nu pune în traistă. Deci să fim precauți.

author-sign

Texte recomandate

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.