Daca nu te asculta copiii ai nevoie sa inveti leadership!
Daca nu te respecta angajații… ai nevoie sa inveti leadership!
Daca… nu te asculta oamenii când vorbești… ai nevoie sa inveti leadership!
Daca relația cu sotul/soția e defectuoasă… ai nevoie sa inveti leadership!
Daca te certi mereu cu oamenii .. ai nevoie sa inveti leadership!
Daca ai impresia că oamenii au mereu ceva cu tine… Ai nevoie sa te maturizezi !
Iar asta se poate face învățând leadership!
Iar leadershipul nu poate fi invatat daca nu stii sa comunici activ – asta include si ascultarea activa.
Dar de ce scriu eu despre leadership si comunicare pe un blog despre Lupus Eritematos Sistemic ?
De ce aici?
Pentru ca, atunci cand ai aceasta boala, cu atat mai mult ai nevoie sa inveti leadership si comunicare!!
Sa-ti explic de ce..
Comunicand asertiv si eficient vei invata sa-ti exprimi sentimentele si in situatii pozitive, si in cele negative. Asta te va ajuta sa nu aduni emotii neprocesate si sa nu te inchizi in tine, te va ajuta sa pastrezi echilibrul in relatiile tale, astfel reducand semnificativ stresul din viata ta.
Leadershipul, pentru o persoana bolnava, inseamna sa devii optimist, sa controlezi mai bine stresul, sa ai incredere ca lucrurile se vor rezolva. Un lider este stalpul la care vin cei care-l urmeaza, in momentele de indoiala.
Daca liderul s-ar enerva usor ai vrea sa ai de-aface cu el sau l-ai evita? Sau poate i-ai arunca o ciocolata? 🙂
Ce-ti aduce leadershipul participativ si delegativ :
- Devii optimist
- Nu clachezi sub presiune
- Diminuezi stresul
- Cresti increderea in tine
- Intelegi ca lucrurile rele sunt trecatoare – nu mai faci o drama din orice
- Inveti sa lucrezi cu alti oameni, in echipa
- Inveti sa intelegi oamenii
- Inveti sa dai feedback – NU sa critici!! A da feedback inseamna sa nu calci in picioare increderea de sine a celuilalt, ci doar sa ii sugerezi un mod prin care isi poate imbunatati activitatea.
- Iti imbunatatesti relatiile
- Te vei iubi si aprecia pe tine mai mult
Copiii
Cand nu te asculta copiii e posibil sa nu-i intelegi sau sa nu-i asculti. Reactia acestora la lipsa atentiei /iubirii este de foarte multe feluri. Leadershipul si comunicarea asertiva te pot ajuta sa fii un parinte mai bun, sa ii asculti, sa le intelegi nevoile, sa apreciezi cand gresesti si sa recunosti asta.
Sef
Cand nu te respecta angajații e posibil sa fii prea autoritar, sau emotional sa fii varza si sa te descarci pe ei in loc sa mergi la un terapeut si sa-ti rezolvi problemele.
Nu e de mirare ca nu te respecta.
DAR te-ar respecta daca ai lucra cu tine sa fii mai bun si mai echilibrat. Te-ar aprecia cand in loc sa stergi cu ei pe jos cand gresesc le dai feedback, le explici unde au gresit, cum pot face mai bine si nu te astepti sa-ti citeasca gandurile.
Oameni
Daca nu te asculta oamenii când vorbești e posibil sa nu constientizezi care este energia pe care o emani, care este efectul pe care il ai asupra oamenilor.
Te plangi? Barfesti? Esti haotic tot timpul?
Lucrand la abilitatile de leadership si de comunicare cresti si nivelul de constientizare si de atentie fata de tine si oamenii din jurul tau.
Casnicie
Cand relația cu sotul/soția e defectuoasă atunci probabil ca nu se inteleg unul pe celalalt. Pentru a intelege pe cineva este necesar in primul rand sa il ascultam, sa punem intrebari sa ne intereseze.
Ca sa facem aceste lucruri trebuie sa invatam ascultarea activa.
Asta inseamna cu adevarat sa fim interesati de sentimentele si gandurile lui/ei. Ascultarea activa este prima abilitate cultivata cand vine vorba de leadership. Fara ascultare nu reusim sa invatam nimic altceva.
Asta iti va imbunatati exponential orice relatie cu cei dragi.
Certuri
Daca te certi mereu cu oamenii inseamna ca nu esti capabil sa te privesti in oglinda.
Ne enerveaza la cei din jur aceleasi lucruri care sunt si in noi dar refuzam sa le acceptam.
Refuzandu-le la ceilalti de fapt e un sistem de aparare, pentru ca nu putem, emotional vorbind, sa acceptam ca noi facem aceleasi lucruri.
A fi capabil/a sa faci acest lucru inseamna ca iti poti recunoaste faptul ca si tu poti gresi. Unii oameni nu pot recunoaste acest lucru, nu pot accepta ca ei gresesc.
Ce-ai cu mine?
Daca ai impresia că oamenii au mereu ceva cu tine… Ai nevoie sa te maturizezi !
Leadershipul te ajuta sa inveti sa privesti lucrurile in perspectiva. Asta inseamna sa te departezi de ceea ce te doare pe tine si sa intelegi de ce te doare si cum poti schimba asta.
Facand acest lucru cresti, te dezvolti, te echilibrezi si maturizezi din punct de vedere emotional.
Cum identifici persoanele imature emotional?
Ori de cate ori vezi o persoana care are atitudinea unui copil, si nervii unui copil flamand, atunci stii ca acea persoana este imatura din punct de vedere emotional. Si, din pacate multe persoane sunt asa in ultima vreme.
Leadershipul nu este doar o chestiune smechera adusa la noi de straini, un englezism imprumutat. A deveni un lider poate vindeca societatea in care traim. A fi lider pentru familia ta, pentru comunitatea ta, inseamna sa-i ajuti pe cei din jurul tau sa fie mai buni, sa se inteleaga unii pe ceilalti, sa nu se mai certe, sa accepte si sa aprecieze diferentele dintre noi si beneficiul pe care acestea ni-l aduce.
A fi lider nu este un moft, este o necesitate!
Iar tu, persoana cu diagnostic de boala autoimuna, ai nevoie de leadership! Chiar si doar pentru a te ajuta sa-ti manageriezi mai bine stresul, care e factor principal al activitatii bolii tale!
Dragilor, cand aveti intrebari stiti unde ma gasiti : toate iconitele rețelelor de socializare din partea de sus a paginii sau in comentarii mai jos