Pentru gasirea echilibrului cand ai o boala autoimuna

Dien Chan a fost creat de profesorul Bùi Quôc Châu din orașul Ho Chi Minh (Saigon) în Vietnam, în 1980.

Profesorul Châu nu a mai folosit ace de acupunctură când descoperă că, datorită instrumentelor precise, este capabil să stimuleze procesul de autoreglare al corpului pentru pacienții săi.

De la bun început mi-a plăcut faptul că se lucrează cu unelte, nu se apasă cu degetele. Deși pot fi folosite și așa, eu iubesc să am și să ofer spațiul personal. Folosirea acestor unelte, care se dezinfecteaza între folosiri, acordă acest lucru clienților și terapeutului.

Multireflexologia – Dien Chan este o tehnică terapeutică naturală practicată în ședințe scurte în care se poate ameliora durerea și alte disconforturi aproape imediat. Are un domeniu larg de aplicare și oferă rezultate excelente în tratamentul multor boli și ameliorarea simptomelor diverselor boli sistemice și cronice.

De asemenea, obținem rezultate excelente în tratamentul bolilor musculare și articulare, precum și crampe, lombago sau sciatică.

Reflexologia Facială Aceasta este metoda originală a reflexologiei faciale cu diagrame multiple și o hartă a punctelor de reflexie plasate pe față. Datorită apropierii sale de creier, reușim să ne mobilizăm rapid procesele naturale de autoreglare.

Inițial nu prea am vrut să învăț această terapie, totuși promisesem că o fac și am făcut-o. Apoi, după al 6-lea modul a descoperit cu totul in viața mea a avut sens din punctul de vedere al Dien Chan-ului. Am descoperit istoria bolii mele, cu s-a activat, ce am făcut, ce a cauzat-o, ce a menținut-o. A fost ca si cum mi s-a ridicat ceața de pe creier.

Dacă medicina clasica nu are cauze pentru felul în care apar bolile autoimune, Multireflexologia Dien Chan, având o abordare holistica, privește omul ca un ansamblu de factori, nu doar chimie, și mi-a oferit explicația pe care am căutat-o de 20 ani.

Așa m-am îndrăgostit de ea și mi-am spus că, dacă reușesc să ajut și alte persoane în această privință, să își înțeleagă boala în profunzime și să schimbe direcția, misiunea vieții mele e împlinită 🙂

http://www.multireflexology.com/

Originea metodei

Profesorul Bùi Quôc Châu s-a născut la Vinh Long pe 3 aprilie 1942. A lucrat ca acupuncturist la Centrul Saigon Binh Trieu pentru tratamentul abuzului de substanțe în 1977. A profitat de numărul mare de pacienți pentru a-și valida teoriile și a-și stabili harta feței cu puncte fixe în 1980.

Pe baza lucrărilor de reflexologie occidentală, precum iridologia, reflexologia endonasală și auriculoterapia, el reușește să stabilească bazele unei discipline terapeutice. Stabilește diagramele principale ale reflecției pe față și mai târziu, pe întregul corp.

În 1986, abandonează utilizarea acelor de acupunctură înlocuindu-le cu instrumente epidermice specifice Dien Chan. El își creează instrumentele pe baza efectelor yin și yang. La sfârșitul anilor 1980, ca urmare a unei serii de seminarii pe care le-a susținut la La Havana, întreaga rețea cubaneză de sănătate publică adoptă oficial Dien Chan.

Astăzi, Pr. Châu își continuă cercetările la clinica sa din orașul Hô Chi Minh (Saigon), centrul Việt Y Ðạo, cu ajutorul studenților săi, care se află atât la nord, cât și la sud de Vietnam. Cei trei copii ai săi, Bùi Minh Tâm, Bùi Minh Tri și Bui Minh Luan au preluat conducerea clinicii și au păstrat spiritul caritabil prin tratarea celor mai defavorizați oameni. După 30 de ani de dezvoltare și experiență, Pr. Dr. Bùi Quôc Chau și studenții săi (aproximativ 100.000 între Vietnam și alte țări), organizează seminarii, susțin prelegeri și ajută pacienții din peste 20 de țări.

Bùi Quôc Châu este, de asemenea, autorul a numeroase publicații în reviste (atât în ​​Vietnam, cât și în străinătate). A participat la mai multe conferințe internaționale despre acupunctură, medicină alternativă și natură.

Multireflexologia Dien Chan

Așa cum reflexologia arată corpul uman proiectat pe tălpile picioarelor, Multireflexologia – Dien Chan oferă proiecții pe față. Spre deosebire de alte tehnici de reflexologie, Dien Chan are mai mult de 30 de proiecții pe care le numim diagrame de proiecție.

Acestea creează Multireflexologia.

Dien Chan oferă harta punctelor fixe descoperite de Pr. Châu pentru a finaliza tratamentul și pentru a fi mai exacți la tratarea patologiei. Dien Chan ne oferă rezultate rapide oferindu-ne zeci de posibilități de îngrijire fără a schimba tehnica terapeutică.

Multireflexologia – Dien Chan este o tehnică simplă de învățat, dar foarte complexă atunci când se tratează diferite boli și foarte dinamică.

  • Dialogul continuu cu pacientul, o observare atentă a feței,
  • combinația de tehnici de stimulare bazate pe diagrame de proiecție
  • utilizarea instrumentelor Dien Chan
  • regimul alimentar cu cele 5 culori
  • echilibrarea Yin Yang

Dien Chan este o tehnică terapeutică accesibilă care se adaptează perfect la nivelul de cunoștințe al fiecărei persoane. Cu puțină experiență putem ameliora numeroase dureri precum dureri de cap, dureri de spate, reglarea tranzitului intestinal, picioare grele și așa mai departe … De asemenea putem ajunge la rezultate mai durabile și mai profunde numai studiind și practicând.

Profesorul Chau spune adesea: „Practicând Dien Chan vei avea mulți prieteni!”. Într-adevăr, Multireflexologia – Dien Chan este un instrument bun pentru a vă extinde rețeaua socială, mai întâi la rude, dar în curând la vecini și prieteni. Rola noastră devine un bun aliat atunci când atinge fața pacienților noștri fără a le invada spațiul personal; este o experiență foarte instructivă și plăcută.

Dien Chan ne permite să ne arătăm altruismul, este un motiv de fericire. Îi învățăm pe pacienții noștri mișcări simple de stimulare pe care să le facă acasă, îl ajutăm pe aproapele nostru să fie activ în fața unei probleme, oferim soluții și opțiuni, astfel încât aceștia să își poată recupera o poziție activă de recuperare. Pe de altă parte, terapeuții vor să-și învețe pacienții să folosească Dien Chan pentru a optimiza impactul ședinței.

Dacă învățăm pacientul câteva mișcări de autoreglare, aceștia vor obține rezultate mai bune în următoarea vizită. Pentru a fi creativ în Dien Chan trebuie să consolidați o bază teoretică bună, să vă familiarizați cu instrumentele și tehnicile de stimulare.

Adaptarea tehnicii și practicarea în combinație cu alte terapii

La început, Dien Chan poate părea o carte de sfaturi și trucuri care funcționează foarte bine, dar este mai mult decât atât. Această tehnică ne permite să abordăm în profunzime munca noastră terapeutică și este un instrument de lucru foarte util pentru viața noastră de zi cu zi, atât profesional, cât și personal.

Mulți profesioniști au adaptat Multireflexologia – Dien Chan la consultările lor.

Medicii, reflexologii, specialiștii în acupunctură, osteopații și terapeuții manuali au integrat Dien Chan în diferite moduri. Multireflexologia – Dien Chan nu înlocuiește sau neagă nicio altă tehnică sau medicament; dimpotrivă, completează, hrănește și revigorează tratamentul datorită viziunii sale moderne, tridimensionale și holistice.

Eu am ales să îmbin Multireflexologia Dien Chan cu uleiurile esențiale de grad terapeutic, cu diverse tehnici de terapie, cu Acces Bars și tehnici de eliberare a emoțiilor blocate iar rezultatele sunt minunate.

Prețuri și condiții

Prețul unei terapii Dien Chan la mine este de 200 lei – fără uleiuri esențiale

Totuși, cel mai frecvent prefer să lucrez cu uleiuri esențiale, și la plecare să îți ofer și un ser pe care să îl folosești între ședințe, ca să susții corpul în mod activ și eficient. De aceea prețul unei sesiuni în care folosesc și uleiuri este de 250 lei.

Despre online – pentru a te susține de la distanță e necesară o cameră video în care să se vadă bine fața ta, să meargă bine audio și internetul (te rog să verifici acest lucru în prealabil, cu cineva pregătit pe IT, altfel vei lua din timpul necesar consultatiei ca sa facem lucruri care nu tin de competentele mele). Vei avea nevoie de anumite unelte pe care îți voi sugera în prelabil să le pregătești. Prețul unei sesiuni online este de 230 lei. Vom lucra pe ZOOM, de aceea e bine să instalezi și să testezi platforma cu cineva înainte de asta, ca să vezi dacă merge mai bine pe laptop sau pe telefon.

Urmărește paginile de facebook, sau urmărește-ma pe Linkedin, Twitter, Instagram, Pinterest pentru a afla mai multe informații sau pentru a beneficia de cadouri sub formă de terapii. Când contribui în comentarii șansele ca tu să câștigi mai des sunt mai mari. Linkurile sunt in partea de sus a paginii, pe fundal negru.