Pentru gasirea echilibrului cand ai o boala autoimuna

Lupus Personal

Povestea mea

#povesteamea
#health #sanatate #echilibru

Dragilor, de multa vreme nu am mai scris povesti, așa că vă invit la un ceai 🙂 V-am tot spus frânturi, concluzii ale mele în drumul meu, dar niciodată nu v-am spus povestea mea.

Provocările mele în ceea ce înseamnă #sănătate au început cu 18 ani în urmă. Jumătate din viață mi-am petrecut-o îngrisorandu-mă, fiind încordată, permanent în gardă pentru că nu a debutat cu un diagnostic ușor. #Lupus Eritematos Sistemic este o boala despre care nu se cunosc cauzele, care ataca în corp ce vrea ea și când vrea ea. După 3 ani nu am mai putut-o controla și am intrat pe dializă. In 2004, după 8 luni, am făcut #Transplant cu rinichi de la mama, Dumnezeu să o binecuvînteze. Doar ea știe prin ce a trecut cu mine.

A funcționat rinichiul 10 ani, și de 3 ani am intrat înapoi pe dializă.

De ce îți scriu asta?

Pentru că e important să înțelegi macar o fracțiune din ceea ce pentru mine înseamnă sănătate. Iar aceasta nu este doar din punct de vedere chimic. Sănătatea înseamnă #echilibru, în tot ceea ce facem.

Sănătatea înseamnă echilibru în tot ceea ce facem

Înainte să descopăr uleiurile esențiale răceam o data pe lună. După 2 zile făceam sinuzită. După încă 2 zile de când începeam tratamentul cu antibiotice făceam complicații digestive, pentru că nu făceau față probioticele. După ce reușeam să curăț, să refac flora, să nu mă mai doară burta și toate cele, într-o săptămână răceam din nou.

Era teribil, mă săturasem până peste poate!!

Apoi, Alexandra mi-a făcut cunoștință cu uleiurile esențiale. Am câteva pe care le folosesc frecvent când încep să simt vreo răceală. Dar despre asta în alta poveste. Ce am descoperit în timp că mă ajută să nu mai fac activitate lupica a fost echilibrul psihologic. Înainte sufeream prea intens, mă bucuram prea intens, toate erau intense. Slava Domnului și pentru soțul meu care m-a învățat să râd, sa glumesc, și să nu mai iau toate lucrurile atât de în serios. Iar dacă totusi mai am momente intense folosesc uleiul esențial #eLIBER sau #ylangylang și mă ajută să plâng, să mă descarc și să-mi regăsesc echilibrul.

Un alt lucru care mă ajută foarte mult este o casă curată. Dar nu curățită cu orice fel de produse. De ce spun asta? Pentru că am citit mai multe despre efectele #ftalaților, a produselor chimice în casa, pe piele. Dacă vrei să citești și tu scrie-mi și-ți dau câteva linkuri.

În plus, după o perioadă orice crema foloseam, pentru că aveam pielea foarte uscată, nu era bună pentru mine. Mă manca pielea de la oricare. Am folosit chiar creme de firmă, care spuneau că sunt 100% #naturale, care nu au fost testate pe animale etc. După o lună sau două de folosire mă manca pielea.

Sa va spun și de #machiaj?? Oh doamne, era imposibil!

Așa am descoperit produsele de igiena #naturale, am învățat să-mi fac eu crema cu #uleiuriesențiale, am schimbat toate produsele de curățenie din casa cu produse 100% naturale

Acum, după un an și 4 luni, nu suport parfumurile care nu sunt naturale. Folosesc deodorant tot natural și uleiurile esențiale că pe parfum.

Întotdeauna miros frumos și crede-ma, identific imediat daca undeva miroase a produse sintetice sau nu. Acum, deja am produse pe care le folosesc de un an și nu am avut nici o mâncărime, spre deosebire pe cele pe care le-am încercat înainte.

Pe lângă produsele 100% bio pe care le folosesc, echilibrul din punct de vedere psihologic pe care tot timpul îl caut și mă dezvolt in acest sens cu #toastmasters și #mentorii mei mai este un factor important de notat. Și anume #stresul care este strâns legat de #somn și #odihna.

Am citit, din nou, câteva #studii și informații legate de acestea. Daca vrei ți le trimit.

De la lipsa de somn și mediu stresant începe totul. Recăderile bolii Lupus pe care le aveam la început o data la 6 luni tot din cauza acestora erau. Acum, daca psihologic nu mă pot liniști sau poate e gălăgie sau dorm în alt loc decât acasă, iau puțin #vetiver #cedarwood sau #lavanda și apoi adorm ca un puiut sub aripa mamei.

Acum, când mi-am găsit echilibrul nu mai sunt tot timpul încordată, îngrijorată. Acum mă pot relaxa, pot râde, pot fi fericită, îmi dau voie să fiu fericită.

Când dorești să #aprofundezi vreunul dintre aceste lucruri de care ți-am scris aici, mă poți #contacta in comentarii sau în privat. As fi fericită să te pot ajuta. Întotdeauna mă bucur când oamenii își îmbunătățesc calitatea vieții.

P.S. în afara de aceste produse eu folosesc mult mai multe pentru variate provocari prin care am trecut. Voi povesti despre ele pe rând. Dacă ai oricând o întrebare te rog sa-mi spui.

author-sign

Texte recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.