Pentru gasirea echilibrului cand ai o boala autoimuna

Personal Toastmasters

Sinceritatea – ca un dus cu apa rece – grozav de eliberator

#povesteamea
Dragilor, în zi de duminica va scriu o amintire, întărită de o discuție avută ieri.

Consider că am crescut multa vreme in minciuna. Nu neapărat că eram mințită cu răutate sau că învățasem ca scop să mint, ci era o minciună forțată de educație. Și aici mă refer la educația “eu știu“.

Am denumit-o așa pentru că e creata de toți oamenii care au impresia că doar punctul lor de vedere e adevărat și valabil. Sunt foarte multe puncte de vedere, multe experiențe și toate valabile și adevărate.

Din cauza acestei educații am ajuns să mă mint foarte mult. Iar minciunile au un atribut foarte interesant. Și anume, acela că pentru a menține minciunile trebuie să mințim din nou. Și se formează un bulgăre de minciuni precum cel de zăpadă în care noi suntem în mijloc și ne pierdem adevărată identitate.

Pentru a ajunge la adevăr e necesar să scoatem toate straturile pe care le-am adăugat pe noi.

E munca dificila.

Când mi-am dat seama că mă mințeam singura a fost un moment dur pentru mine. Atunci mi-am promis că, oricât ar fi de dureros voi căuta să înțeleg adevarul. Când am început pe acest drum mi-am promis că voi face tot posibilul sa nu mă mai mint și să nu-i mint nici pe ceilalți.

A fost o promisiune pe care mi-am facut-o si a devenit o valoare foarte importanta pentru mine.

Sincer, nu e un lucru ușor de făcut. Oamenii de multe ori prefera o minciună caldă decât opinia sinceră a unui om. Cu mențiunea de a conștientiza că e opinia omului construita de experienta lui, nu e adevărul absolut. Dar macar suntem sinceri unii cu ceilalți.

Datorita #toastmasterssuceava , clubul de #comunicaresileadership din care fac parte de 3,5 ani, am învățat să îmi spun adevărul și în mod diplomatic ( inca lucrez la asta, nu-mi iese întotdeauna).

Dragii mei, a fi sincer nu e întotdeauna ușor, însă e grozav de eliberator.

Așa că vă mulțumesc dragi colegi pentru că faceți parte din echipa care mă ajută să elibereze bulgarele cu minciuni din jurul meu, in care m-am pierdut multa vreme. #toastmasterssuceava

Întotdeauna caut oameni și firme cu care sa colaborez in cea mai deschisa maniera posibilă.

Când vrei sa mergi la o ședință Toastmasters scrie-mi un mesaj.

author-sign

Texte recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.